Stuen – hjemmets mødested

Stuen er det sted i vores hjem, hvor vi slapper af efter en lang dag på arbejdet, hænger ud med venner og familie, bliver underholdt af en god film eller bare nyder en god bog i favorit lænestolen.  Og hvorfor ikke prøve at male stuen med vores nyhed – Sadolin Perfect Wall – som er en elegant mat vægmaling der giver en slidstærk og vaskbar overflade. Perfect Wall er vægmaling af højeste kvalitet. Læs mere her.

newsroom640-Akzo_AmbiCrea_Adam2018-18

Når vi taler om hvilken stil og hvilken indretning, vi har i vores stue, har vi alle forskellige ønsker og drømme. Nogle af os vil helst have en lys og luftig stue i blide nuancer, og med stilfulde detaljer. Andre ønsker måske, at skabe en fornemmelse af hule med mørke, dybe farver, dæmpet belysning og bløde tekstiler.

Uanset smag og stil, er stuen det sted i vores hjem, hvor vi gerne vil skabe et inspirerende miljø, en følelse af ro samt et sted hvor vi kan finde tryghed og samle ny energi.

Vi har samlet nogle gode små tips til, hvad du kan tænke på, når du indretter din stue. Og selvfølgelig en masse skøn inspiration – som vi håber kan inspirere og hjælpe dig, når du skal indrette din stue.

Sadolin elsker virkelig at inspirere og husk – det er ok at finde inspiration fra, og kopiere, en andens stil. Når du først har tilføjet dine egne personlige detaljer og din indretning, vil det blive din helt egen version.

Undgå at rummet føles som et showroom
En ting du skal tænke på, når du skal indrette din stue, er at anvende forskellige stile og mikse gammelt med nyt, for at undgå at rummet kommer til at se ud som et showroom.
Hvis du indretter din stue med møbler og detaljer fra den samme butik eller kollektion, så kan der være en risiko for, at rummet kan komme til at se ud som et upersonligt kataloghjem.

Så vov at bland! Find mormors gamle kommode frem eller den gamle gyngestol som har stået på loftet og samlet støv – måske har møbler kun brug for et lag maling for at blive som nye igen.
Arbejd med kontraster – skab et smukt stilleben ved at blande former og højder. Bland forskellige materialer, som vi nævnte tidligere, og arbejd med forskellige farver og tidsepoker.

CF18_Consumer_comforting_Slough_LivingRoom3_HighRes

Maling og valg af farve
Hvilken type vægmaling og farve du vælger til dine vægge, kan gøre en stor forskel på hvordan stuen vil opleves. Der findes ingen farve som er rigtig eller forkert. Når det gælder farver, så drejer det sig om at finde den følelse eller den stil man vil opnå med sin indretning, og derefter, ud fra det, finde en passende farvepalette.

Det du kan tænke på, er at farven på væggen i mange tilfælde udgør basen i rummet, og derfor kan have rigtig stor indvirkning på den totale følelse. Så tænk en ekstra gang over dit valg af farve og prøvemal gerne inden du maler hele rummet. En nem måde at skabe en afslappet og harmonisk følelse i et rum!

Indigo-Shade_Real-Life-Colour_1

Vov at mal med mørke farver
Det siges, at mørkt er det nye lyse, og at gråt er det nye hvide. Flere og flere tør forlade sin lyse trygge farveverden og begive sig mod en mørkere, og lidt mere vovet, farvepalette.

Når du vælger at male med en mørk farve, så skaber du ikke bare en varm og hyggelig følelse, men også en skøn kontrast til rummet. Detaljer som posters, kunst, planter og gulvtæpper træder betydeligt mere frem i rummet.

Det kan være forbundet med lidt nervøsitet når du åbner din spand med maling og mødes af en meget mørk farve. Frygten for at det skal blive alt for mørkt og kedeligt er der, men – du har så meget at vinde hvis du tør. Alt handler om at finde en balance mellem dine mørke vægge og dine møbler – samt dine indretningsdetaljer. Det gælder om at finde en skøn balance mellem det mørke og det lyse.

En dyb, mørk vægfarve kan få en stue til at føles varm og hyggelig. Så – vov lidt mere, vov lidt farve!

newsroom640-259233_T80326_30BB10019_Livingroom_CoolNeutral

Mix for at skabe mere liv
Kontraster er en anden vigtig og sjov ting at arbejde med, og det gør indretningen i stuen intressant for øjet.

Mix og kombinér forskellige materialer – mat mod skinnende, hårdt mod blødt, mørkt mod lyst, koldt mod varmt – et enkelt tip til at fremhæve detaljerne og give dem liv.

TIP!
Når du maler med en mørk farve på væggene, så kan du med fordel møblere med lysere møbler og tekstiler. Vil du derimod skabe en større kontrast og dramatik i rummet, kan du tilføre f.eks. en farverig plaid, efterårs-farvet velourpuder eller hvorfor ikke en storslået krystalkrone?

DenimDrift_KV-_Final

Belysning & lysindslip

Når vi taler om belysning, så er det altid mottoet; ”more is better” der gælder. Belysning er ikke kun en smuk indretningsdetalje, det er også en vigtig ingrediens for at skabe en hyggelig stemning. I stuen er der forskellige og flere lyskilder, som er med til at give en blød og hyggelig stemning, og da stuen er et rum, hvor man laver mange forskellige ting, så er det endnu vigtigere at tænke på lyssætningen her.

I stuen er der nemlig brug for både en belysning til når der skal støvsuges, en arbejds-belysning til læsetiden eller lys til når du skal betale regningerne, siddende i sofaen. Og – det mest vigtige – stemningsbelysningen – som gør hele belysningen i rummet blødere.

I et normalstort rum plejer man at anbefale ca. 7-10 lyskilder. Tænk gerne på, at jo større rum, desto flere lyskilder er der brug for.

Så tænk lidt over dit behov. Hvad bruger du stuen til og hvordan ser rummets forudsætninger ud. Hvor stort er rummet? Hvor meget lysindslip kommer der? Og beslut udfra det, hvilken slags belysning der er brug for.

En ting man let kan overse, er at både det naturlige dagslys samt hjemmets øvrige lyskilder, påvirker indtrykket af farven på væggen.

Refleksioner som spejles igennem vinduet og fra materialer, og møbler i rummet, påvirker også oplevelsen af farven. F.eks. kan et knaldrødt tæppe eller en grøn sofa ‘smitte af’ på lyse og dæmpede vægfarver.

Kombinationen af forskellige farver er også vigtig at huske på – den nuance som du vælger til din vægge kan opfattes lysere eller mørkere, stærkere eller svagere, afhængig af hvilke andre nuancer den samspiller med.

newsroom-living_clean

Hvilken maling skal jeg vælge?
Hvorfor ikke prøve vores nyhed Sadolin Perfect Wall, som er en elegant, mat vægmaling der giver din væg en slidstærk og vaskbar overflade.

Perfect Wall er vægmaling af højeste kvalitet. Læs mere her.

SA-Perfect-Wall