februar 10, 2014 Af Mikael_Json 0

Male vægge

Med maling kan du få hurtige resultater og en stor forvandling på bare en dag. Se her hvordan Tatiana forberedte og malede stuen med Sadolin trendfarver.

AFDÆK GRUNDIGT

1 Dæk gulvet til
Sørg omhyggeligt for at beskytte hele gulvet og listerne mod farvestænk og sprøjt. Brug afdækningspap eller -plast, og sørg for at sætte det fast med tape, så det ikke glider, mens du arbejder.

2 Maskere listerne
Afdæk hele rummet, så kan du male alt i én omgang. Du vil ikke skulle stoppe op midt i arbejdet for at dække mere af med fingrene smurt ind i maling.

 3 Afbryd strømmen og tag stikkontakter ud
Stikkontakterne tager du bare af med en almindelig skruetrækker. Du skal bare lige huske at afbryde strømmen først.

SPARTEL HVIS NØDVENDIGT

4 Spartel huller og revner, lad tørre og slib efter
Små huller, revner og andre ujævnheder skal du spartle ud for at få det bedste resultat. Lad spartelmassen tørre ifølge brugsanvisningen, og tag en omgang mere, når den har trukket sig sammen. Slib derefter de spartlede flader, og børst slibestøvet godt af. Ellers risikerer du, at der kommer klumper i malingen, når du begynder at male. Du bør også udbedre malingen på de udspartlede områder.

NU KAN DU BEGYNDE AT MALE

5 Mal langs kanter
Begynd med at male rundt langs kanter, hjørner og lister med en pensel, På den måde bliver det nemmere, når du skal rulle. Det bedste resultat uden ujævnheder får du, hvis de kanter, du maler, ikke når at tørre. Du skal derfor nøjes med at male kanterne på én væg ad gangen. Hvis du skal male hvidt på en mørkere farve, skal du først starte med at grunde, for at farven kan dække ordentlig.

6 Mal efter med en lille rulle
For at malingen langs kanterne skal få samme struktur som resten af væggen, bør du eftermal med en lille rulle henover det penselmalede.

7 Mal med rulle
Nu er det tid til at sætte farve på væggene! Dyp rullen i malerbakken, og lad den suge så meget maling, den kan, uden det drypper. Som en god målestok skal du ikke kunne se rullens luv. Du får det bedste resultat, hvis du ruller oppefra og ned og ikke mere end to rullebredder ad gangen.

Når hele rummet er malet første gang, pakker du rulle, bakke og pensler ind i en plastikpose eller lignende. Lad det første lag maling tørre, og mal derefter endnu et lag. Tag tapen væk, så snart du er færdig med at male alt.