Den perfekte Grå

Inspiration & Farver

Inspiration & Farver

Den perfekte grå!

Den perfekte grå– til dine vægge og dine møbler!

Trenden med de grå farver er kommet for at blive – vægge i nuancer af grå er simpelthen blevet tidsløse. Det forstår vi godt! Den grå farve er både smuk & neutral, samt dyb & kraftfuld, på én og samme gang. Du kan selv meget enkelt skabe fantastiske resultater med den grå farve ved f.eks. at male en endevæg eller hvorfor ikke et køkkenet i tre eller flere nuancer af grå?

Vores farveeksperter har udvalgt en række velbalancerede grå nuancer som vi tror at du vil få glæde af! Du kan finde dem i Sadolins farvekort Grå.  Vælg den helt rigtige grå farve, til både dit rum og din personlighed!

Den grå farve på et farvekort kontra på din væg eller dine møbler

Farver opfattes mørkere og mere intensive på dine vægge hjemme end på et lille farvekort eller i en brochure. Vælg derfor hellere en nuance lysere end mørkere hvis du er i tvivl. Farver i kontrast til hinanden

Farver kan arbejde imod eller med hinanden. De reflekteres i hinanden og kan opfattes meget forskelligt alt efter hvordan de sættes sammen. Blå og grå sammen giver feks. en opfattelse af kølighed. Hvis du vil undgå ’kolde’ farver, så vælg farver med en smule gult i. Grå i forskelligt lys

Hvilket verdenshjørne et rum vender mod, har betydning for farvens opfattelse. Hvis rummet lyses op af lys fra nord, vil farven komme til at se koldere ud. Vælg derfor med fordel en farve fra en varm skala. Hvis rummet derimod vender mod syd, opleves selv neutrale farver som relativt varme. Den grå farve i forskellige farveglans

Afhængig af hvilken overflade du skal male, så er det oftest en fordel, mere eller mindre, at vælge en glans der passer præcis dertil. Skal du feks. male køkkenvæggen eller køkkenlåger, så anbefaler vi at du vælger en maling med høj glans, som er slidstærk og tåler rengøring.

Hvis du skal male en endevæg i feks. et soveværelse eller stue, så giver en maling med lavere glans et smukkere resultat og en flot mat overflade.

Det er altid en god idé at prøvemale med den farve du har valgt inden du beslutter dig endeligt. Du kan også ‘prøvemale’ digitalt med vores Sadolin Visualiser App – helt uden at bruge maling eller pensel! App´en er gratis og kan downloades via AppStore og GooglePlay.

Farver indlæses...