Sådan gør du

Male møbel

Male træ indendørs

Male tidligere malet træværk

1. Slib overfladen

Malingen holder bedst, hvis du først bruger slibepapir på overfladen. Det er især vigtigt på møbler, som allerede er malede eller lakerede. Fjern også knopper, beslag, ben og andre detaljer, som du ikke vil have malet.

2. Tør af og forbered

Tør slibestøvet ordentligt af, så der ikke kommer støv i malingen. Hvis du har et møbel eller en genstand med skader i overfladen, er det nødvendigt, at du gør et mere omhyggeligt forarbejde. Hvis der findes skader, som skal repareres, starter du med at grundmale og derefter spartle med Sadolin Akrylspartelmasse. Slib og børst derefter de spartlede overflader inden du begynder at male.

3. Maletid

Store møbler som hylder og skabe er lettest at male med ruller. Mal to lag for det bedste resultat. Hvis du derefter vil have en mere “håndmalet” finish, kan du stryge efter med en tynd pensel i den våde maling.

Male træ indendørs

– Jeg maler ofte møbler, og jeg synes, det bliver godt, selvom jeg ikke altid er lige omhyggelig. Nogle gange vil man gerne have den der hjemmemalede følelse, men grundarbejdet er vigtigt, hvis det skal holde længe.

Grund efter behov, og vælg frem for alt en god maling. Vægmaling bliver ikke god på møbler, så der skal man have en træmaling. Man behøver slet ikke være professionel. Vær ikke bange for at spørge i butikken, de ved præcist, hvad du har brug for. Held og lykke!

Johanna, Stylist, indretningsarkitekt og grundlægger af bloggen lovelylife.se –

Sådan male møbler

1. Lysestagen er ubehandlet og behøver ikke grundes. Rør grundigt rundt i malingen og mal lysestagen. Her har Johanna valgt Classic Statue som grundfarve.

Hvis du skal overmale en gammel farve, skal du først slibe overfladen med sandpapir og tørre/børste slibestøv af, inden du maler. Ved større møbler (eller hvis du skal male en lys farve oven på en mørk) opnår du det bedste resultat, hvis du anvender en grundmaling.

2. Lad den først maling tørre efter anvisningen på bøtten. Dyp derefter i en kontrastfarve og lad malingen dryppe af i cirka 10-15 sekunder, inden du vender den.

3. Vend lysestagen og lad malingen løbe af. Tør eventuel maling af inde i lysestagen. Lad den tørre i lidt ekstra tid, da den løbende farve ligger i et tykkere lag. Færdig!

Farver indlæses...