Sadolin og Tour de France
Farver og sport

Sadolin og Tour de France

Sadolin fejrer verdens mest farverige sportsevent, Tour de France

Tour de France

Farven gul

Hvad tænker du først på, hvis vi siger Tour de France? Er det cykelrytterne, som fighter sig gennem 3.300 km. på tre uger? Er det tohjulet bjergbestigning? Er det finale med podie, kindkys og champagnesprøjt på Champs-Élysées? Eller er det farven gul?

Den gule førertrøje er lige så legendarisk som selve løbet, og selvom farven for over 100 år siden blev valgt, fordi det var den farve papir, som løbsavisen blev trykt på, er gul i dag indbegrebet af Tour de France. En markant farve, som fører an i både et cykelløb og en bolig. Fuld fart over felt og farver.

Så er der også den rødprikkede bjergtrøje, den grønne pointtrøje, den hvide ungdomstrøje, alle farverne på de 22 holdtrøjer og de maleriske landskaber. At se Tour de France er som at se en farvevifte i fart. Det må næsten være verdens mest farverige sportsevent, som Sadolin, en del af AkzoNobel, sponserer! Hvor f.eks. Sadolins Welcome Home-kollektion skaber ro og harmoni i hjemmet, er der fuld fart over feltet og farverne i Tour de France.

Søger du stilsikre og elegante farver til hjemmet hvor du ser Tour de France så finder du smukke farver med lav farve styrke i Sadolins Selected In-between farvekort. De er perfekt til store overflader, som vægge i stuen, soveværelset osv.  Sadolin på to hjul

Både Tour de France og Sadolin har en farverig historie, som faktisk kører tidsmæssigt parløb. Vores passion for farver går 245 år tilbage, men Sadolin-navnet kom på banen cirka samtidig som det første Tour de France i 1903. Gunnar Sadolin var kunstmaler, og i 1907 begyndte han på Fasangården i Frederiksberg Have at lave tubefarver til andre kunstmalere.

Gunnar Sadolin var ivrig cyklist – og idealist – så da Sadolin-fabrikken blev etableret i Holmbladsgade på Amager, fortsatte han med dagligt at cykle de 2 x 12 km fra hjemmet i Dragør til fabrikken og retur, mens hans bror Knud Sadolin kørte turen i firmabil med chauffør. Mon ikke Gunnar Sadolin har været fascineret af Tour de France?

Farver indlæses...