Sadolin fejrer verdens mest farverige sportsevent

Der bliver en fantastisk folkefest, når Tour de France starter i Danmark den 1. juli 2022.
Sadolin fester med som stolt sponsor af verdens største cykelløb.

Farven gul

Hvad tænker du først på, hvis vi siger Tour de France? Er det cykelrytterne, som fighter sig gennem 3.300 km. på tre uger? Er det tohjulet bjergbestigning? Er det finale med podie, kindkys og champagnesprøjt på Champs-Élysées? Eller er det farven gul?

Den gule førertrøje er lige så legendarisk som selve løbet, og selvom farven for over 100 år siden blev valgt, fordi det var den farve papir, som løbsavisen blev trykt på, er gul i dag indbegrebet af Tour de France. En markant farve, som fører an i både et cykelløb og en bolig.

© A.S.O. / ROMAIN LAURENT

Fuld fart over felt og farver

Så er der også den rødprikkede bjergtrøje, den grønne pointtrøje, den hvide ungdomstrøje, alle farverne på de 22 holdtrøjer og de maleriske landskaber. At se Tour de France er som at se en farvevifte i fart. Det må næsten være verdens mest farverige sportsevent, som Sadolin, en del af AkzoNobel, sponserer! Hvor f.eks. Sadolins Welcome Home-kollektion skaber ro og harmoni i hjemmet, er der fuld fart over feltet og farverne i Tour de France.

© A.S.O. / ALEX BROADWAY
PHOTO CREDIT: © A.S.O. / ALEX BROADWAY

Sadolin på to hjul

Både Tour de France og Sadolin har en farverig historie, som faktisk kører tidsmæssigt parløb. Vores passion for farver går 245 år tilbage, men Sadolin-navnet kom på banen cirka samtidig som det første Tour de France i 1903. Gunnar Sadolin var kunstmaler, og i 1907 begyndte han på Fasangården i Frederiksberg Have at lave tubefarver til andre kunstmalere.

Gunnar Sadolin var ivrig cyklist – og idealist – så da Sadolin-fabrikken blev etableret i Holmbladsgade på Amager, fortsatte han med dagligt at cykle de 2 x 12 km fra hjemmet i Dragør til fabrikken og retur, mens hans bror Knud Sadolin kørte turen i firmabil med chauffør. Mon ikke Gunnar Sadolin har været fascineret af Tour de France?

Gunnar Sadolin
CREDIT: © A.S.O

Ses vi til Tour de France?

Hvis du er fascineret af Tour de France og vil deltage i den danske folkefest den 1.-3. juli 2022, kan du læse alt om de tre danske etaper på letourcph.dk.   

© A.S.O. / PAULINE BALLET