FAQ

Hos Sadolin modtager vi hver dag mange forskellige typer spørgsmål. For at gøre din oplevelse med vores produkter så god som muligt, har vi her på siden lavet en liste over de oftest stillede spørgsmål.

Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kan jeg ikke bare male på alger og skimmel?

Nej. Alger er meget fugtsugende og resultatet bliver at malingen skaller af. Så alger skal først fjernes med Sadolin Husrens, ellers skal der slibes helt ned til en ren overflade.

Skal gipsplader grundes inden maling?

Ja, på samme måde som på pudsede vægge, med Sadolin Grunder Puds & Beton – så opnår du væsentlig bedre vedhæftning af den efterfølgende maling.

Hvordan males køkkenlåger?

Vask først af med Sadolin Grundrens og brug derefter en slibesvamp. Herefter slibes overfladen mat med f.eks. vandslibepapir K240 eller finere. Grundmal med Sadolin Grunder Træ Indendørs. Efter 48 timers tørring (det er vigtigt at grunderen får lov at hærde først) påføres Sadolin Træ & Metal (halvblank eller blank) eller Sadolin Træ & Metal SUPER (helmat eller halvblank) som giver en hårdere og mere modstandsdygtig overflade.

Se også vores gør-det-selv – film og sådan-gør-du beskrivelse.

Kan man male plastvinduer?

Ja. Efter grundig afvaskning med Sadolin Grundrens og matslibning af hele overfladen med slibepapir K120, påføres Sadolin Grunder Træ Indendørs. Grunderen skal hærde i mindst 3 døgn, hvorefter alkydmaling påføres – vi anbefaler Pinotex Dør- & Vinduesmaling for optimal behandling.

Kan silikonefuger overmales?

Nej, normalt ikke. Der findes dog specielle typer silikone som kan overmales. Foretag derfor altid et prøveopstrøg eller spørg der hvor silikonen er købt.

Er det muligt at male terrazzogulve?

Nej, det er det ikke. Terrazzogulve er efter der er  fremstillet, blevet poleret og mættet med imprægneringsmidler, som det er meget vanskeligt at afrense tilstrækkeligt!

Skal en nypudset væg grundes, inden der påføres maling?

Altid! Der skal grundes, når væggen er ensartet tør, med Sadolin Grunder – Puds & Beton. Sørg for, at grunderen ikke danner overflade. Grunderen sørger for, at der skabes den nødvendige vedhæftning mellem underlaget og den efterfølgende behandling. Den afsluttende behandling vil derefter fremstå med en mere ensartet finish.

Kan jeg male mine vægfliser?

Ja. Sørg for grundig afvaskning med Sadolin Grundrens og en svamp. Afrens eventulle kalkaflejringer med kalkfjerner. Sadolin trægrunder påføres i et tyndt lag. Sørg for at grunderen tørrer ordenligt og i mindst 48 timer, inden du påfører:

Sadolin Træ & Metal halvblank

Sadolin Træ & Metal blank

Sadolin Træ & Metal SUPER helmat eller

Sadolin Træ & Metal SUPER halvblank

Alle fire produkter giver en hårdere og mere modstandsdygtig overflade.

OBS! Maling af fliser i vådrums vådzone frarådes!

Kan man male vinylbeklædning?

Nej. Vinyl indeholder blødgøringsmiddel. Dette middel hindrer malingen i at hærde og hæfte.