Monsterscircus bedste DIY-tips!

En av Danmarks bedste blogger tipser dig. Mette og hendes blogg MonstersCircus skriver: Bloggen tilbyder en guide til at leve det moderne liv med en mindfulness mission om, at gøre hverdagen lidt smukkere – skabt med minimal indsats, men med et maksimalt resultat.

1. Grundarbejdet er et must for et perfekt resultat.
Forbered væggene ved at fuge og spartle alle huller og sprækker for at få en glat overflade. Rengør træoverflader som lister og paneler med grundrens. Dæk overflade som ikke skal males med dækkepap og malertape. Husk at tage tapen af inden malingen er helt tør – men alligevel tør på overfladen! Hvis det har nået at tørre helt, så påfør en tyndt lag af malingen langs kanterne og nu kan tapen trækkes af uden besvær.

2. Skal du male en væg i to forskellige farver eller skabe dynamiske kontrast felter, kan du med nogle enkle trin lave flotte skarpe linier. Placér malertapen på væggen og tryk med en finger langs tapens kanter for at sikre at den er helt tæt til væggen. ”Forsegl” kanterne af tapen dvs. mal et tyndt lag maling – i den farve som væggen allerede har (ikke den nye farve) – halvt over malertapen med en pensel eller en rulle. På den måde forhindrer du farven i at løbe ind under tapen og du får knivskarpe linier og overgange som resultat.

3. Skab stemning med farve – at male er en billig og effektiv løsning. Giv dine rum karakter og få et smukt helhedsindtryk ved at vælge den rigtige farvepalette. Inden du begynder at male, er det en god idé at vælge farver som giver harmoni i rummet. Tag hensyn til de materialer og overflader som allerede findes i rummet. Har du meget lyst træ hjemme, kan du skabe en modeffekt ved at male dine møbler i mørkere nuancer. Vælger du derimod lyse og blide nyancer bliver helhedsindtrykket mere roligt.

Mette elsker alt der vedrører interiør og design, og har en stærk passion for at udfordre sig selv kreativt på alle tænkelige måder. monsterscircus er en international interiør blog, en visuel inspirationskilde, hvis mål er at inspirere og opfordre læserne til at sætte sit eget personlige præg på deres hjem. Vove sig derud, hvor hverdagen gøres lidt smukkere med få, enkle, men effektfulde midler.

#DIY Moodboard